FONTOS ÍRÁSOK
OLVASSA EL!

FONTOS ÍRÁSOK
OLVASSA EL!

 

Egyre többen éreznek személyes felelősséget és tenni vágyást egészségügyi állapotukért, magánéleti, munkahelyi, kapcsolati boldogságukért!

A különböző helyzetekből, okokból származó emlékek, fájdalom, félelem, szorongás, stressz, depresszió, pánik, trauma, krízis, az önismeret, az önbizalom, a biztonságérzése, kommunikáció, kapcsolat, konfliktus, a helyes gondolkodás és beszéd problémái gyakran nehezítik életünket, károsítják egészségünket, kapcsolatainkat!

Korunknak tudománya a Pszichológia, amelynek folyamatos, lendületes fejlődése által egyre eredményesebben segíthetünk a legkülönfélébb panaszokon, hogy boldogok lehessünk mindannyian! Minden ember képes elsajátítani a kiegyensúlyozott, boldogulásra vezető helyes életszemléletet és gyakorlatot a pszichoterapeuta és kliens együttműködő kapcsolatában!

Egyedi személyiségéhez illően segíthetünk minden sajátos testi, lelki,szellemi, panaszán a lelki segítségnyújtás bevált és legújabb,hatékonyabb módszereivel, a rendszerszemléletű, integratív módon használt pszichoterápia gazdag eszköztárával!

Egészséges, harmonikus, biztonságos életvezetést, élettervezést,életmódot, létmódot tanulhat,reális önismeretének és minden magában rejlő képességének, egyre teljesebb személyiségének fokozatos kibontakoztatásával!

 

Pszichoszomatikus panaszok gyógyítása klinikai szakpszichológussal

pszichoszomatikus panaszokPszichológiai értelemben az egészség elsősorban pszichoszomatikus egészséget jelent. Eszerint a betegség valójában egy egyensúly nélküli helyzet, ami sorsfordító életesemények, belső lelki folyamatok, vagy mindezek együttese és kölcsönhatása miatt alakul ki. A pszichoszomatikus panaszok felfoghatóak a változtatásra való képtelenségnek is, mivel a betegségek hátterében többnyire gyengeség húzódik.

A pszichoszomatikus panaszok sokfélék lehetnek az egészen gyengéktől az életveszélyesekig. Kialakulhatnak pszichés nyomásra szív- és érrendszeri panaszok, magas vérnyomás, szédülés, gyengeség, erőtlenség, emésztési rendellenességek, reflux, pajzsmirigy-betegségek, alvási problémák, az anyagcsere és az immunrendszer legyengülése, bőrproblémák, ízületi betegségek, sőt, a pszichés leterheltség okán akár még daganatos megbetegedés is előfordulhat. Érdemes tehát a test minden jelzésére odafigyelni, és pszichoszomatikus panaszok esetén felkeresni egy klinikai szakpszichológust.

A pszichoszomatikus panaszokból való gyógyulni akarás is azt jelenti, hogy a betegnek van valamilyen elképzelése az egészséges lélekről és személyiségről, és ezt szeretné elérni, ugyanakkor a sejtés konkrétabbá válására, a célok tudatosabbá válására is szüksége van. A klinikai szakpszichológus többek között ebben nyújt segítséget, de az is a feladata, hogy az egészség-képet tudatosítsa, a célt megvalósíthatónak láttassa, és a módszert is megmutassa.

Amennyiben Önnek is pszichoszomatikus panaszai vannak, és szeretne megoldást találni a problémáira, forduljon hozzám bizalommal! Klinikai szakpszichológusként tevékenykedem, és komoly tapasztalattal rendelkezem többek között a pszichoszomatikus panaszok kezelésében is. Előzze meg a komolyabb problémákat, és válassza a testi-lelki egészséget!

Amennyiben kérdése lenne a pszichoszomatikus panaszokkal kapcsolatban, vagy időpontot szeretne egyeztetni, vegye fel velem a kapcsolatot megadott elérhetőségeim egyikén!

 

Életvezetés, life coaching szakpszichológussal

Sok emberrel előfordul, hogy megváltozott élethelyzetekben nem tudják, hogyan cselekedjenek, ahhoz, hogy végül a kialakult szituációból jól jöjjenek ki. Legyen szó szakmai kudarcról vagy munkahelyi feszültségről, rengeteg ember nem tudja ezeket a helyzeteket megfelelően kezelni. Egyesek természetesen megpróbálják a családdal, barátaikkal megvitatni a kialakult helyzeteket, tanácsot kérnek a közel álló személyektől, azonban gyakran ezek a beszélgetések sem segítenek bizonyos döntések meghozásában. Ilyenkor érdemes szakpszichológushoz fordulni, aki foglalkozik life coaching-gal, így képes olyan életvezetési tanácsokat adni, amik segítenek megoldani a problémás eseteket.

A life coaching olyan fejlesztő beszélgetésekből áll, amiknek célja, hogy az egyén felismerje erősségeit, fejlessze készségeit. A beszélgetések a konfliktushelyzetek megoldásában is segítséget nyújtanak és megtanítják arra az egyént, hogyan tud a változásokhoz úgy alkalmazkodni, hogy az minden szempontból a javára váljon. A life coaching a múlt problémái helyett a jelen és a jövő konkrét megoldásait helyezi előtérbe, hiszen a fejlődés csak így tud elkezdődni. A beszélgetéseken a segítségkérő személy határozza meg, hogy mely probléma és terület fejlesztéséhez szeretne tanácsot kapni a szakembertől. Ez egyeseknél nem feltétlenül szakmai indíttatású, sokaknak szükségük van egy válás után megfelelő útmutatásra azért, hogy egy ilyen változást megfelelően tudjanak kezelni.

A life coaching fejlesztő támogatást biztosít az egyén számára. Az egyensúlyteremtéstől kezdve a kreativitásfejlesztésig rengeteg mindenben segíthetnek a beszélgetések.

Ha felkeltettem érdeklődését, és úgy érzi, hogy szakpszichológusra van szüksége, mert nehéz életszakaszba érkezett, vagy válaszút előtt áll, keressen bizalommal elérhetőségeimen! A beszélgetéseken megtaláljuk közösen azokat a tényezőket, amik segítenek Önnek alkalmazkodni az új helyzetekhez, változásokhoz, így nem érezheti magát elveszve. A life coaching-gal rengeteg negatív gondolattól, érzéstől szabadulhat meg. Találjuk meg együtt erősségeit, várom szeretettel foglalkozásaimon!

 

A kapcsolati feszültség gyengíti immunrendszerünket

Az emberi kapcsolatainkban átélt idegesség, aggodalom krónikus stressz faktorként működik és gátlást okoz immunrendszerünk egészséges, természetes működésében!

Amikor alvásproblémáikról számolt be a kísérletben résztvevő 85 pár és emellett nyál és vérmintát is vettek tőlük ( Ohio Egyetem. Jarenka) , hogy megállapítsák stressz és hormonszintjüket, valamint az immunfunkciók szintjét, a következő eredményre jutottak: Azok a személyek, akik a pszichológiai tesztek alapján erős kötődési igényeik alapján nagyon feszültek voltak, mert féltek a visszautasítástól és emiatt meg folyamatosan igényelték volna a megerősítést azoktól akiktől szerették volna, valamint az apró konfliktusokat is tragédiaként élték meg, azok 11 %-al magasabb kortizol szintet mutattak ( feszültségmutató szteroid hormon, ami a feszültségre termelődik az emberben), T-sejtjeik pedig 11-22 %-al kevesebb lett, ami gyengébb ellenálló készségre utal. –Azonban csak azokra káros ez az eredmény, akik minden emberi viszony miatt aggódnak és állandóan aggodalmaskodnak!

A kötődés iránti vágyból eredő stressz a gyermekkorból adódik, amikor a gyerekek megtanulják, hogy mennyire számíthatnak gondviselőjükre. Ha a kötődés bizonytalan, nem következetes, vagy hiányos, csökken a biztonságérzet és később más viszonyokban is feszültség mutatkozik megelégedetlenség és elszigeteltség formájában!

Klinikai szakpszichoterapeuta segítségével lehetséges minden fajta kapcsolati panaszainkat, problémáinkat időben megoldani, hogy fizikai egészségünk megfelelő lehessen, valamint szabadon, boldogan élhessünk magánéletünkben, munkahelyeinken!

Mi a relaxációs és szimbólumterápia?

A szimbólumterápia elsősorban relaxációra épül. Életünk során szerzett élményeink képekbe formálódnak, az autogén tréning gyakorlataival korábbi élményeket lehet felidézni.

A relaxáció során a külső környezet kikapcsolódik, szóbeli utasításokra kerül az elme relaxált állapotba, ennek során tudatállapot változás jön létre. Ez fokozatos képáramlást idéz elő, ilyenkor a kognitív kontroll kevésbé működik. Ezek a belső képek szimbolikus jelentésekkel bírnak, a hívóképek segítséget nyújthatnak a folyamatban. Kognitív sémák jelentkezhetnek a belső képekben, a terápia alkalmazásával tudattalan tartalmak is felszínre törhetnek. Ezek a tartalmak a pszichológus által keresett problémák, melyeket az alanynak fel kell oldania magában, hogy a továbbiakban tanulhasson belőlük.

Az átélt problémákat szimbolikus szinten kell feldolgozni, a relaxációs és szimbólumterápia segít a problémák iránt nyitottá válni, és azokat kreatív módon megoldani. Ha Önnek is szakértő segítségre van szüksége, készséggel állok rendelkezésére!

A hipnoterápia

Pontosan mi is ez, és hogy zajlik? Mikor érdemes belevágni a hipnoterápiába? Kiknek ajánlott?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ a hipnoterápiát érintő, összefoglaló cikkünkben.

Sok ember nem tudja, mit jelent a fogalom, mivel csak fél információkra és esetleg filmekre támaszkodik, ezért tart a hipnoterápiától, és azoktól a problémáktól, emlékektől melyeket egy ilyen kezelés előhozhat. Természetesen sok filmben és sorozatban látni, hogy hipnózis során az embert megfosztják a szabad akaratától, de ez teljesen megalapozatlan, mivel a hipnózis alatt senkit sem lehet olyasmire kényszeríteni, amit erkölcsileg elítél, vagy a személye ellen való. Ezt a közhiedelmet tehát tisztáztuk.

A tények: A hipnoterápia alkalmazásával egy olyan különleges tudatállapot hozható létre, amelyben az érzékelés, a képzelet, és az észlelés a belső világunkra koncentrálódik. Így segítve elő bizonyos szellemi, testi problémák megoldását. A hipnoterápia alkalmával szó sincs tudatvesztésről, vagy kiszolgáltatottságról, és téves az az elképzelés is, hogy mentális betegségben szenvedőknek találták ki. Egészséges emberek számára is hasznos a hipnoterápia életminőségük, közérzetük javítására, önbizalmuk növelésére.

Sikeressége abban rejlik, hogy a kezelés során egy problémás szituációt összekapcsolnak a lehetséges megoldással, úgy, hogy közben pozitív tapasztalatokat aktiválnak.

Hipnoterápiás kezeléssel minden testi, lelki, szellemi problémáján lehet segíteni! Forduljon hozzám bizalommal!

Hipnoterápia: stresszoldás, tévhitek nélkül!

Vannak olyan lelki, mentális eredetű állapotok, problémák, betegségek, mint például önbizalomhiány, megfelelési problémák, hangulatzavarok, szorongás, stressz, félelmek, gyász, krízis, traumák, testi-lelki fájdalmak, függősségek, kényszerek, kommunikációs nehézségek, párkapcsolati, családi problémák, identitás nehézségek, személyiségzavarok, táplálkozási zavarok, tanulási nehézségek, gyermekvállalási, teherbeesési problémák és még sok egyéb panasz, melyekre gyakran nehéz hatásos kezelést találni. Ilyen esetekben segíthet a hipnoterapeuta, aki szakvizsgázott klinikai szakpszichológus, vagy szakorvos hipnoterapeuta.

Napjainkban már világszerte nagyon gyakran és eredményesen használt módszer a legkülönbözőbb testi-lelki panaszok, problémák gyógyítására a szakszerű hipnoterápia, azaz a hipnózisban alkalmazott szakszerű pszichoterápia. A terapeuta és kliens segítő, megértő, baráti, partneri kapcsolatában jöhet létre a legkülönbözőbb problémák megoldása, javulása, gyógyulása!

Ez is egyfajta módosult tudatállapot, ami nem teszi kiszolgáltatottá a klienst, pácienst. Valójában a hipnotikus állapot egy olyan természetes folyamat, amikor pl. kiemelt figyelmet fordítunk egy bizonyos dologra (mondjuk filmnézésre) és közben nem is vesszük észre, hogy beesteledett. Ez egyfajta módosult, alvásszerű állapot, mégsem tesz kiszolgáltatottá, tehetetlenné.

A hipnózis során testünk és lelkünk relaxál, vagyis a tudatos részünk háttérbe szorul, viszont a tudatalattink megnyílik. Ennek segítségéven reálisan tudjuk feltárni a panaszok, problémák okát, hogy megfelelően létre jöhessen az egészséges változás, amelyet elérni szeretne! A hipnoterápia sok esetben meggyorsíthatja és eredményesebbé teheti panaszai, problémái megoldását, gyógyulását, fejlődése folyamatát!

Forduljon hozzám bizalommal! Szívesen segítek minden testi, lelki természetű panaszán! Nagyon megnyugtató, biztonságos, kellemes dolog minden hipnoterápia órán részt venni! Megelégedéssel járnak órára a személyek! Hívjon fel, vagy írjon most! Örömmel válaszolok kérdéseire! Szeretettel várom!

Hogyan válasszunk hipnoterapeutát?

Ez egy nagyon fontos kérdés és érdemes jól átgondolnunk, mielőtt döntünk egy hipnoterapeuta mellett. Egy első hallásra és látásra veszélytelennek tűnő terápia is tartogathat nem várt fejleményeket, ha nem a megfelelő hipnoterapeutát választjuk.

Ma Magyarországon a hipnózis gyakorlását elsősorban klinikai szakpszichológus, illetve szakorvos végezheti. Azonban vannak, akik különféle oktató anyagokból próbálják elsajátítani a hipnózishoz szükséges tudást, ami a nem megfelelő háttértudás miatt veszélyessé is válhat. Tehát figyeljünk arra, hogy kizárólag olyan hipnoterapeutát válasszunk, aki rendelkezik orvosi vagy pszichológusi végzettséggel és szakmai múlttal, hiszen ekkor biztosak lehetünk abban, hogy megfelelő gyakorlattal és tudással rendelkezik az oktató. Fontos továbbá, hogy a páciens és a hipnoterapeuta között szimpátia alakuljon ki, amely már az első beszélgetésnél kiderül.

Érezze magát biztonságban egy tapasztalt és megbízható hipnoterapeutánál Budapesten! Segítek Önnek is megtalálni a belső harmóniát! Keressen fel elérhetőségeim egyikén!

Mi is az a pánikbetegség?

A pánikbetegség tulajdonképpen egy olyan szorongásos betegségtípus, amely hirtelen, lényegében meghatározható ok nélkül csap le az áldozatára, félelemmel vagy erősen rossz közérzettel jár, mindemellett viszont legtöbbször nem tart tovább, mint fél óra.

Amikor ezek a pánikrohamok többször is előfordulnak valakinél, akkor beszélünk pánikbetegségről, de már az első tünet megjelenésekor érdemes gondolni a pánik kezelésére.

A pánik kezelése megfelelő szakpszichológiai eszközökkel sikeresen véghez vihető, éppen ezért szükséges, hogy a beteg még időben felkeressen egy szakembert. Ha a pánikbetegség tüneteit észleli magán, vagy egy családtagján, akkor felesleges sokáig várni, mire segítséget kér, hiszen ha időben lép, nem kell újra és újra átélnie a pánikrohamot!

Mivel a pánikrohamok fizikai tünetekkel is járnak, mint például a magas vérnyomás, szívpanaszok, verejtékezés, gyomorpanaszok, így ha sokáig halogatja a szakember felkeresését a pánik kezelésével kapcsolatban, akkor akár egészségromlás is bekövetkezhet.

Előzze meg Ön is a komolyabb bajt, és forduljon hozzám segítségért! Legyen újra magabiztos és élettel teli!

Ne sajnálja az időt önmagától!

A mindennapos, felgyorsult életvitel során sokak számára ismerős lehet az a jelenség, hogy önmagukra, lelkük ápolására egyszerűen nem marad idejük. Valóban nem egyszerű egy-egy órára kiszakadni a hétköznapokból, de higgye el, megéri! Kiegyensúlyozottan, boldogan, sokkal többet tehet családjáért is!

Pszichológus, pszichoterapeuta segítségével jelentősen javulhat az életminősége, hiszen így lehetséges az alvászavarok terápiája, traumák gyógyítása, függőségek gyógyítása vagy akár az evészavarok és súlyproblémák terápiája is! Mindezen problémák gyökere bizonyítottan pszichés eredetű, így a rendszeres pszichológusi segítséggel gyógyíthatóak, illetve megelőzhetőek ezek a jelenségek. Ne hanyagolja el önmagát, vegye kézbe az irányítást!

Ha szeretné megbízható, nagy tapasztalattal rendelkező pszichológus segítségét igénybe venni, forduljon hozzám bátran! Meglátja, életminősége rohamos javulásnak indulhat, aminek Ön éppúgy hasznát látja majd, mint közvetlen környezete!

Pszichológussal a munkahelyi stressz leküzdéséért!

Napjainkban nem is kell ahhoz valakinek magas beosztásban lennie, hogy sok stressz érje a munkahelyén. Minden munkakörnek megvan a maga stresszforrása, ha más nem, akkor sajnos a kollégák is tudnak olyan környezetet teremteni, ami károsan hat ránk, és ezáltal a munkánkra.

Azonban vannak olyan élethelyzetek, amikor valamilyen különösen fontos munkahelyi feladat előtt állunk, vagy éppen egy előléptetést szeretnénk elérni. Ezek a helyzetek nagy stresszel járnak, amit sajnos nem tud mindenki megfelelően kezelni. Ilyenkor egy ördögi körbe kerül az ember: minél stresszesebb, annál rosszabbul fog teljesíteni és minél rosszabbul teljesít, annál stresszesebb lesz. Ennek a helyén kezelésében segíthet egy pszichológus!

Budapest II. kerületében várom jelentkezését, ha Ön is hasonló nehéz élethelyzetbe került a munkahelyén, és úgy érzi, hogy egyedül nem tud megbirkózni vele! Higgye el, egy szakértő pszichológus segíthet – forduljon bátran hozzám, és legyen ura a helyzetnek!

Miért hasznos az önismeret?

Az önismeret, a valódi, alapos, mélyreható önismeret egy egész életet végigkísérő kihívás. Többet jelent annál, mint hogy fel tudjuk sorolni a jellemző személyiségjegyeinket vagy el tudjuk dönteni, mivel szeretnénk foglalkozni.

Az önismeret gyakorlásával egyfajta iránytű kerül a kezünkbe, amelynek segítségével könnyebben ki tudunk találni a konfliktusokból, hatékonyabb kommunikációt tudunk folytatni. Tisztábban látjuk önmagunkat, így egy felmerülő problémás szituáció, egy nehézség során egyértelműbben meg tudjuk határozni a valódi okokat, feltérképezni a cselekedeteink mögött rejlő mozgatórugókat.

Sok esetben gyerekkori traumák, rögzült viselkedések állnak egy vissza-visszatérő életséma, akadályokkal teli szituáció hátterében, ilyenkor sokan hajlamosak a környezetüket, körülményeiket vagy másokat okolni, holott kellő önismerettel visszafejthető az ok-okozati láncolat és a probléma gyökeréhez eljutva el lehet kezdeni a valódi megoldások kidolgozását és megvalósítását.

Az önismeret folyamatos fejlődés, rendszeres munka, aminek a gyümölcse magabiztosság, harmónia, kiegyensúlyozottság, siker és boldogság. Ha úgy dönt, elindul ezen az úton, és egy tapasztalt pszichológus segítségére van szüksége, keressen bizalommal és induljunk el együtt a cél felé!

Pszichoterapeutával a tanulási nehézségek ellen

Minden gyermek, fiatal kerülhet olyan helyzetbe, amely miatt nehézkessé válik számára a tanulás, problémás lesz a koncentráció. Ennek oka lehet akár kellemetlen esemény, baleset vagy bármilyen más trauma, amely megnehezíti ezáltal a gyermek számára a tanulási folyamatot. Egy jó pszichoterapeuta viszont segíthet ezen.

A pszichológia eszköztárában számos olyan lehetőség van, amelyek a különféle traumák oldásában és a figyelemzavarok csökkentésében jelentősen tudnak segíteni. Ezeknek az alkalmazásához pszichoterapeutára van szükség, hiszen csak egy jó szakember tud olyan módon segíteni, hogy az valóban hosszantartó eredményt hozzon.

Amennyiben családjában bármely kiskorúnak olyan problémája akadt az életében, amely talán megoldhatatlannak tűnik, és hátráltatja őt a tevékenységeiben, mindenképp forduljanak pszichoterapeutához! Ezzel jelentősen megkönnyíti a fiatal dolgát és megkíméli a későbbi kellemetlen következményektől.

Ha hozzám fordul, akkor garantáltan szakszerű segítséget kap a tanulási nehézségekkel küzdő gyermek, hívjon bátran!

Alvászavarok terápiája

Mindenki számára fontos a kiegyensúlyozott alvás. Ha álmatlanok az éjszakáink, sokat forgolódunk, nehezen és keveset tudunk pihenni, az a mindennapi életre is rányomja a bélyegét. Fáradékonyabbak, ingerültebbek leszünk és ezt környezetünk is megsínyli.

Az alvászavar kiváltó okai között szerepelnek a rendszertelen alvási szokások, túlzott stressz, dohányzás és alkoholfogyasztás, fizikai fájdalom, depresszió, zavaró környezeti tényezők.

Megoldást nyújthat az alvászavarra, ha rendszert visz életébe. Iktasson be mindennapos, rendszeres alvási szakaszokat, este ne terhelje le emésztését, rendszeres testmozgással könnyebben levezetheti felesleges feszültségét. Elalvás előtt javallott a tévénézés, telefon- vagy laptop használat helyett valami ellazítóbb tevékenységet végezni, például az olvasás, zenehallgatás vagy egy nyugtató fürdő vétele. Mindemellett nagyon fontos a nyugodt, zavaró tényezőktől mentes alvókörnyezet kialakítása is!

Ezek sem segítenek? Van megoldás! Terápiás kezeléssel közösen leásunk a probléma gyökeréig és megfelelő kezeléssel orvosoljuk azt! Alvászavarral kapcsolatban forduljon hozzám bizalommal, hogy éjszakái újra nyugodtak lehessenek!

A meditáció ereje

Napjaink gondokkal terhelt modern emberének a meditáció annyit jelent, mint egy sivatagi élőlénynek a három napos kóborlás után útjába akadó oázis. A meditáció egy korty menekülés, felüdülés, feltöltődés.

Az állandó stressz, a gyülemlő feszültség, a folyamatos kihívások tesznek róla, hogy az ember folyamatosan fáradtnak, kimerültnek érezze magát. A depresszió lassan már általános állapot, a legtöbbünknek már ahhoz sincs ereje, hogy este jóéjszakát puszit adjon a gyermekének.

Mit tehetünk ez ellen? A feszültség feloldására számos módszer létezik. A káros szenvedélyektől kezdve a sporton át a különféle hobbikig. A meditáció egy olyan módja a relaxációnak, amely szinte bárhol, bármikor elvégezhető, rendszeres gyakorlása pedig az egészséges lelki és szellemi egyensúlyhoz vezethet el, ami megóv a káros fizikai tünetektől is.

Miért fontos a helyes önbizalom?

Az önbizalom életünk minden területére kihat, mértéke érezhető a beszédünkön, mozdulatainkon és alapjában véve a kisugárzásunkon. Életünk során meghatározó szerepet tölt be abban, hogy egyes döntéseket hogyan kezelünk. Tehát, hogy képesek vagyunk-e meglépni adott dolgokat, és bízni annyira önmagunkban, hogy magabiztosan tehessünk saját boldogulásunkért. A szorongás és a kételyek természetes velejárói az életnek, de csak amíg nem azok irányítanak minket!

Úgy érzi, nem bízik önmagában eléggé, adott lépések és döntések megtételéhez? Kételyek gyötrik, legyen szó ismerkedésről, munkahelyi teljesítményről, vagy alapvetően nem érzi magát elég határozottnak? Van megoldás! Az önbizalomhiány leküzdhető, szakképzett pszichoterapeuta segítségével. A helyes önbizalom elérése a pszichológia eszközeivel lehetséges. A szakember képes felmérni a problémát és feltérképezni annak okát. Ennek ismeretében megtalálja a legmegfelelőbb megoldást arra, hogy Önnek ne kelljen többé feleslegesen szorongással és az önmagába vetett bizalom hiányával küzdenie. Ne higgye, hogy problémája megoldhatatlan, az önbizalomhiány korunk fő társadalmi problémái között szerepel, melyet maga a társadalom generál!

Keressen fel, ha úgy érzi, szakképzett pszichoterapeutára van szüksége, és szeretne tenni az önbizalom hiány ellen! Van megoldás!

Nem tud szabadulni a félelmeitől?

A félelem természetes reakció – ez védi meg az embert attól, hogy komoly negatív következményekkel járó tetteket vigyen véghez. Azonban van az a pont, ahol félelmeink már nagyobb mértéket öltenek, mint az egészséges lenne, esetleg még a hétköznapok tevékenységeit is megbénítják.

Szeretne Ön is megszabadulni azoktól a félelmektől, amelyek nem feltétlenül a reális veszélyekről szólnak? Az a vágya, hogy javítson saját életminőségén? Pszichológus segítségével ez is lehetséges!

A pszichológus segít abban, hogy félelmeink mélyére lássunk, feltárjuk keletkezésük okait, és megpróbáljuk feloldani azt. Számos jelenség állhat a háttérben, ami a túlzott reakciót kiváltja, és egyiket sem szabad komolytalanul kezelni – ezért érdemes képzett pszichológussal megbeszélni a problémát, aki javaslatot is tud tenni a megoldás érdekében.

Ne habozzon hát, keressen fel Ön is, ha szeretné könnyebbé tenni a mindennapjait, ha jó lenne olyan félelmek nélkül élni, amelyek már Önt is zavarják!

Szexuális problémák: van megoldás!

A szexről nem könnyű nyíltan beszélni, a szexuális problémákról pedig még ennél is nehezebb. Mégis a kommunikáció a kulcsa annak, hogy az ember túljusson az akadályokon és újra úgy érezhesse, hogy visszanyerte az önbizalmát.

A szexuális életet érintő problémák szerteágazóak lehetnek, a megoldásukhoz pedig nem szégyen képzett szakember, pszichoterapeuta segítségét kérni. Gyakran megesik, hogy a partnerek hosszú próbálkozás után sem képesek a következő szintre jutni és kulcsot találni a megoldáshoz. Lehetnek bármennyire nyitottak egymással a felek, van úgy, hogy az okokat csak egy mélyebb terápia során, együttesen, szakember vezetésével lehet feltárni, és ezt követően elindulni a gyógyulás útján.

Feladni mindig könnyebb, de a siker elérése mindenki számára adott, csupán el kell indulni a nehezebb és talán hosszabb úton. Ha elege van az állandó szorongásból, szeretné visszakapni régi önbizalmát, és javítani párkapcsolatán, keressen fel bizalommal! Lépjen túl a nehézségeken tapasztalt pszichoterapeuta útmutatásával, oldja meg végleg szexuális élete problémáit – én segítek!

Lépjen minél könnyebben a daganatos betegségek gyógyulásának útjára!

jó pszichológus

Komoly egészségügyi problémával küzd, és igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy nagy eséllyel gyógyulhasson? Nehezen birkózik meg nehéz helyzetével, ezért megbízható segítséget keres? Daganatos betegségek esetén is egyedülálló módszert nyújtó, jó pszichológust felkeresve megtalálhatja azt az utat, amelyen elindulva pozitívan alakíthatja életét.

A stresszes életvitel, a rengeteg munka, a környezetszennyezés és egyéb nehézségek miatt sajnos sokan vagyunk, akik egészségünk károsodásával kell, hogy szembenézzünk. A daganatos betegségekről egyikünk sem beszél könnyedén, főként, ha mi magunk szenvedünk tőle. Ilyen esetben a gyógykezelések mellett az is nagyon fontos, hogy bízzunk gyógyulásunkban, mert a pozitív hozzáállással segíthetünk a gyógyulási folyamatok beindulásában! Ebben nagy segítségünkre lehet egy jó pszichológus, aki egyénre szabott terápiával támogat bennünket. Érdemes megismerkednünk ezzel, hiszen így átformálhatjuk a betegséghez való viszonyulásunkat, ami által sejtszinten is jelentős változásokat érhetünk el!

Szakmailag jól kidolgozott módszerrel, a belső képek megfelelő előhívásával és irányításával, az immunrendszer stimulálásával nyújt gyógyulási lehetőséget a pszichoterápiai kezelés. Daganatos betegségek esetén, és más nehézségek megszüntetése érdekében is érdemes felkeresni egy jó pszichológust, aki egyénre szabott tréninggel várja. A Simonton-féle terápiáról részletesen informálódhat weboldalunkon, és bővebben is olvashat a további szolgáltatásokról!

Ha Ön is daganatos betegséggel küzd, gyakoroljon hatást teste belső változásaira, és építse újra egészségét egy egyedülálló módszer alkalmazásával! Daganatos betegségek, és más problémák esetén is forduljon megbízható, jó pszichológushoz! Időpont egyeztetése céljából, illetve felmerülő kérdései esetén hívja a 06-1-316-3009-es telefonszámot, vagy írjon a dr.szentmiklossy.margit@t-online.hu e-mail címre!

Mélypont a magánéletben? A párkapcsolati terápia segít a problémák megoldásában!

Mélypont a magánéletben? A párkapcsolati terápia segít a problémák megoldásában! Akik párkapcsolatban élnek, tapasztalhatják, hogy vannak olyan időszakok, mikor érzelmeiket igencsak próbára teszik a különböző konfliktusok, problémás szituációk, de a másik iránti szerelem és szeretet minden akadályt legyőz. Vannak azonban olyan párok, akik nem tudják könnyedén túltenni magukat bizonyos helyzeteken, például egy megcsaláson. Ilyenkor az együtt töltött időre és az egymás iránti szeretetre való tekintettel sokan döntenek úgy, hogy megpróbálják leküzdeni az akadályokat egy külső személy bevonásával, aki párkapcsolati terápia keretein belül igyekszik megoldást találni a felmerülő problémákra.

A párkapcsolati terápián a szakember hidat képez a pár tagjai között, függetlenként és objektív szemlélőként igyekszik értékelni a jelen problémáit, majd a jövőre nézve hasznos tanácsokkal ellátni a párt. Nagyon fontos, hogy nyitottak és partnerek legyenek a szakember tanácsait illetően, mivel önmagában az nem elég, hogy meghallgatják a megoldást, végre is kell hajtaniuk azt.

A párkapcsolati terápia hatása nem azonnal érződik, némely esetekben hosszú időre van szükség ahhoz, hogy a kapcsolat megmenthető legyen. Vannak olyan párok, akik valójában annyira nem illenek össze, hogy a szakpszichológus is azt tanácsolja, hogy egészséges mentális állapotuk miatt jobb, ha különválnak.

Ha az Ön párkapcsolatában olyan probléma ütötte fel a fejét, amin nehezen tudják túltenni magukat, keressenek bizalommal! Dr. Szentmiklóssy Margit vagyok, szakpszichológus, hosszú évek tapasztalatával segítek a párok problémáinak leküzdésében. Célom, hogy a terápiás beszélgetések során mindkét félnek a lehető legideálisabb megoldást tanácsolhassam, illetve megpróbáljam elsimítani a nézeteltéréseket. További információkat a terápiákról honlapomon találhat, a www.szakpszichologusbudapest.hu címen! Kérdés esetén hívjon telefonon, a 06-1-316-3009-es számon, vagy érdeklődjön e-mailen, a dr.szentmiklossy.margit@t-online.hu címen!

Kezelje a függőséget egyszerűen és gyorsabban, szakember segítségével!

Kezelje a függőséget egyszerűen és gyorsabban, szakember segítségével! Nem tud elszakadni rossz szokásától, és egyre több problémája adódik miatta? Nem szívesen beszél erről családtagjaival és barátaival sem? Netán valamelyik ismerősének szeretne segíteni, mert látja, hogy nagy nehézségekkel küzd? A függőségek kezelése egyszerűbb és gyorsabb, ha szakember közreműködésével történik. Egy jó pszichológus tanácsaival előrébb juthat, és szerettét is támogathatja.

A stresszes hétköznapok, a munkahelyi és családi problémák, az önbecsülés hiánya és számos más ok vezethet oda, hogy függővé válunk. Sokan keressük a nyugalmat olyan módon, hogy alkoholt fogyasztunk, dohányzunk, vagy egyéb szereket használunk. Bizonyos idő után ennek a mértéke csak növekszik, és már nem tudunk lemondani az alkalmazásukról. Nem biztos, hogy mellettünk áll a családunk, vagy ha így van, akkor sem szívesen mondjuk el gondjainkat. A függőségek kezelése hozzáértést és egy szakember támogatását igényli. Tapasztalt és jó pszichológussal bátran megoszthatjuk problémáinkat, és idővel enyhíthetünk a helyzeten, majd búcsút is inthetünk a függőségeinknek.

Dr. Szentmiklóssy Margit szakpszichológus vagyok, megbízható segítséget nyújtok a függőségek kezelésében. Több évtizedes tapasztalattal és szakmai gyakorlattal rendelkezem, így hatékony megoldásban részesítem. Mindent megteszek annak érdekében, hogy bizalommal teli kapcsolatot tudjunk kialakítani. Támogatást adok a problémák csökkentéséhez, majd megszüntetéséhez. Tisztában vagyok azzal, milyen nehéz megküzdeni a függőségekkel, és nem biztos, hogy számíthat a családjára. Egyszerűbben és gyorsabban oldhatja meg a nehézségeket, ha jó pszichológushoz fordul.

Jusson túl minél hamarabb nehézségein, vagy támogassa ismerősét a függőség kezelésében! Igényelje egy igazán jó pszichológus szolgáltatásait, és hozza rendbe az életét! Bármilyen gondokkal áll szemben, vegye fel velem a kapcsolatot telefonon, a 06-1-316-3009-es számunkon, vagy írjon üzenetet a dr.szentmiklossy.margit@t-online.hu e-mail címre!

Működési nyilvántartási száma: M/000172
Orvosi Kamara Nyilvántartási szám: 500166
Magyar Pszichológiai Társaság sorszám: 0299


„Te magad légy a változás,
melyet látni akarsz a világban!„
(Mahatma Gandhi)

Facebook

Google Plus

Blogger
Azonnali elérhetőség
Tel:
0036-(1)-3-163-009
Email:
dr.szentmiklossy.margit@t-online.hu